Bosbergtoren in Appelscha

Vanaf de Bosbergtoren heb je bij helder weer een schitterend uitzicht over het uitgestrekte Nationaal Park het Drents-Friese Wold. In de verte zie je dan de steden Leeuwarden, Groningen en Coevorden liggen. Deze uitkijktoren van maar liefst 33 meter hoog staat op het hoogste punt van het Friese vasteland, een 20 meter hoge stuifduin. Architect Frans Beune heeft deze 33 meter hoge uitkijktoren ontworden. Het ontwerp is geïnspireerd op een reusachtige dennenstam. De voorganger van deze toren op de Bosberg is de Belvedère, die slechts de helft zo hoog was. In de nieuwe toren bevindt zich een lift.

Voor toegang tot de Bosbergtoren zijn toegangskaartjes nodig. De zijn tijdens de openingstijden verkrijgbaar bij de Tourist Info in Appelscha, Boerestreek 23. De Tourist Info bevindt zich op ongeveer 3 minuten lopen van de Bosbergtoren. Kaartjes kosten € 2,- per kaartje.

Vanaf de Bosbergtoren is het tevens leuk om een wandeling te maken in het bos. 

De Bosbergtoren is van 25 maart tot 28 oktober (zomertijd) elke dag open van 07.00 – 21.00 uur. In de winterperiode is de toren geopend van 09.00 – 17.00 uur.

Gezellig met z'n allen op stap

Wat vind jullie gezin leuk om te doen? Stoere wandelingen maken in het bos of met je blote voeten door de modder? Of geniet van actief klimmen?