Zuidoost-Friesland

Denken mensen aan Friesland, dan denken ze aan zeilen op de Friese meren of een vakantie op de Waddeneilanden. Maar Friesland is veel meer! Zuidoost-Friesland is een prachtig bosrijk gebied en wordt daarom ook wel De Friese Wouden genoemd. De meeste mensen zullen het misschien kennen door de populaire plaats Appelscha. Er is in deze regio ontzettend veel te doen: voor de actieve vakantieganger kun je er klimmen, fietsen en wandelen in een van de twee Nationale Parken. De rustzoeker kan verblijven in een van de knusse Bed & Breakfasts en de eetliefhebber vindt hier voldoende goede restaurants om lekker een hapje te eten. 

 

Overnachten in Appelscha

Tijdens een gezellige vakantie is de locatie waar je overnacht natuurlijk ontzettend belangrijk. Ook als je slechts een paar dagen weg bent. Daarom hebben wij alle leuke overnachtingen voor je verzameld. Wij hopen je dan ook binnenkort te mogen verwelkomen in de omgeving van Appelscha! Welke overnachting wensen je ook hebt, je kunt terecht bij een van de campingsB&B'svakantiehuisjeshotels of groepsaccommodaties

 

Lekker eten?

In het zuidoosten van Friesland, in de Friese Wouden kun je niet alleen heerlijk op vakantie, maar ook goed uit eten! Dus wil jij lekker eten in Friesland, op de grens van Drenthe? Dan moet je in Appelscha en omgeving zijn.

Wij hebben alle goede restaurants uit de regio voor je opgesomd. Bekijk gerust welk restaurant jou het meeste aanspreekt en reserveer direct een tafeltje! 

 

 

Bezoek de vele natuurgebieden

Zuidoost-Friesland wordt ook wel land van natuurlijk ritme genoemd. Het gebied bestaat voor een groot gedeelte uit prachtige bossen en hoge zandgronden. Je vindt er zelfs twee Nationale Parken: het Drents-Friese Wold en het Fochteloërveen.

Het Drents-Friese Wold omvat 61 vierkante meter en heeft een gevarieerd landschap, waaronder de Kale Duinen. Het Fochteloërveen is een uniek ongerept stukje natuur. Ga op ontdekkingstocht!  

 

Graag een dagje actief en avontuurlijk?

Voor een actief dagje uit moet je in Appelscha zijn. In deze bosrijke omgeving worden tal van activiteiten georganiseerd. Ontdek al wandelend de omgeving of verken het gebied op een ATB!

Natuurlijk kun je ATB clinics volgen en fietsen huren. Ben je op zoek naar een echte uitdaging? Bezoek dan het Klimbos in Appelscha! Bekijk alle actieve dagjes uit in Appelscha! 

 

 

Evenementen in Appelscha

In Appelscha is altijd iets leuks te doen. De natuur ontdekken, de markt over struinen, tentoonstellingen bekijken, activiteiten voor kinderen, om er maar een paar op te noemen. Voor jong en oud, groot of klein, voor ieder is er iets wils.

Ben je op een zoek naar een speciaal evenement of activiteit? Kijk snel in onze agenda, daarin staan alle evenementen en activiteiten uitgelicht. 

© Appelscha 2012 - 2020
X