Oosterwolde

Op slechts 5 kilometer van Appelscha vind je Oosterwolde. Oosterwolde is de hoofdplaats van Ooststellingwerf. Hier vind je een winkelstraat met allerlei soorten winkels en horecabedrijven. Je kunt in Oosterwolde heerlijk eten! Elke donderdagmiddag vind je in het centrum van Oosterwolde een weekmarkt. Deze is ook zeker het bezoeken waard!

Wat te zien in Oosterwolde?

Wanneer je in Oosterwolde bent zijn er een aantal bijzondere plekken die u gezien moet hebben. Het monument aan de Trambaan, dat bestaat uit een stuk rails en een bok, herinnert aan het feit dat er vroeger een trambaan door het dorp reed. Het tramspoor verbond Oosterwolde met Makkinga. Een ander bijzonder punt is de Hoofdbrug over de Opsterlandse Compagnonsvaart. Deze brug is volledig gemaakt van composiet en heeft slechts twee pylonen. Juist dit maakt de brug bijzonder; nergens ter wereld vind je zo’n brug. Natuurlijk kunt u tijdens een bezoek aan Oosterwolde de Dorpskerk niet vergeten.

Winkelen in Oosterwolde

Houd je van winkelen? Dan kun je je hart ophalen in Oosterwolde! In het centrum vind je allerlei verschillende winkels; supermarkten, kledingwinkels, woon- en interieurwinkels en allerlei vrijetijdswinkels. Je kunt je hier prima een middag vermaken

Wandelen in Oosterwolde

Liefhebber van wandelen? In de directe omgeving van Oosterwolde kun je prachtig wandelen en fietsen. In Oosterwolde zelf vind je bijvoorbeeld het wandelbos bij verzorgingstehuis Rikkingahof. Vanaf daar kun je een pad volgen naar het stroomdal van het Grootdiep, waarna je uitkomt in een prachtig bos bij de Bentemaoden. Voor een grotere wandeling door bos en heide gaan veel mensen naar Appelscha, waar vanuit je het Drents Friese Wold binnenstapt. Kortom: kom langs en ontdek Oosterwolde!

 

Regio Oosterwolde

Wil je naar andere grote plaatsen in de buurt? Vanuit het busstation in Oosterwolde vertrekken er bussen naar grote plaatsen in de buurt zoals Groningen, Assen, Drachten, Heerenveen, Steenwijk en Leeuwarden.

 

© Appelscha 2012 - 2020
X