Diever

Diever is een esdorp gelegen in Zuidwest-Drenthe. Het dorp grenst aan natuurgebied Nationaal Park het Drents-Friese Wold. Diever is vroeger samen met andere dorpen een zelfstandige gemeente geweest. Pas sinds 1998 maakt Diever deel uit van plattelandsgemeente Westerveld. In Diever kun je de sfeer en gemoedelijkheid van een klein dorp proeven, maar tegelijkertijd ook heerlijk uiteten gaan, je boodschappen doen of een terrasje pakken. Kom en ontdek Diever!

 

Hunebedden zien?

Hunebed van Diever is het enige hunebed in de directe omgeving. Het hunebed van Diever valt gelijk op door zijn formaat, het is een middel groot hunebed. Er zijn zes dekstenen aanwezig waarvan twee enorm groot.  Het is in 1953/54 volledig gerestaureerd. Het origineel was niet meer exact te achterhalen. Zeker de moeite waard om even te stoppen tijdens een fietstocht. Het hunebed is gelegen aan de Groningerweg vlakbij het bos en de Steenakkerweg.
Aan de Steenakkerweg is een prachtig stukje licht glooiend Diever te zien.

 

Neem een kijkje in het openluchttheater!

Diever staat bekend als het dorp waar Shakespeare leeft. In de zomer worden stukken van Shakespeare opgevoerd in het daarvoor aangelegde openluchttheater in de bossen, ook wel het Shakespearehuis genoemd. Het Shakespearehuis is het onderkomen van de toneelvereniging Diever. Het theater biedt plaats aan 1000 bezoekers. Het is een aanrader om zo'n stuk te gaan bekijken! 

 

 

 

© Appelscha 2012 - 2020
X