Boerestreek Appelscha

De Boerestreek is het hart van Appelscha! Aan dit plein is er altijd iets te doen. Benieuwd naar de Boerestreek in Appelscha? En wat je hier allemaal kunt beleven? Lees dan verder.

De ondernemers aan de Boerestreek

Veel van de centrale ondernemers uit Appelscha zijn gevestigd aan de Boerestreek. Zo vind je er bijvoorbeeld Kramer Fietsverhuur. In deze prachtige fietsenzaak kun je een luxe fiets huren. Kramer let er goed op dat de fiets die je huurt past bij jouw wensen. Vervolgens kun je van hieruit de mooie omgeving van Appelscha en de Friese Wouden ontdekken!

 

Ook vind je aan de Boerestreek een speciaal Klimbos. Dit Klimbos is opgezet door De Jongens van Outdoor. Bezoek het Kilimbos en ontdek de avonturier in jezelf!

 

Honger en dorst gekregen na al je belevenissen? Ga dan een heerlijk hapje eten bij één van de vele horecagelegenheden die Appelscha rijk is. Zo vind je er Restaurant Leafs, waar je alle specialiteiten uit de streek kunt proeven. Is het mooi weer? Dan kun je genieten van de zon op hun prachtige terras. 

 

Benieuwd wat er nog meer aan de Boerestreek in Appelscha te beleven is? Op onderstaand kaartje worden enkele bezienswaardigheden aangegeven. Hieronder vind je per nummer een korte uitleg.

 

1. Beach Volleybal

Elk jaar wordt er aan de Boerestreek een Beach Volleybal toernooi georganiseerd. Dit toernooi in Appelscha is een van de grootste eendaagse toernooien van het Noorden. Altijd al eens een Beach Volleybal toernooi willen zien? Bezoek dan in juli de Boerestreek in Appelscha. Op een speciaal daarvoor aangelegd zandstrand kun je volleyballers zijn strijden om de eerste prijs!

 

2. Muziekkoepel

In de Muziekkoepel aan de Boerestreek worden in de zomer regelmatig concerten of optredens gegeven. Hou de agenda op Appelscha.nl in de gaten voor een actueel overzicht!

 

3. Jeu de Boules

Jeu de Boules wordt een steeds bekendere sport. Dat is logisch: het is een leuke én ontspannende vrijetijdsbesteding. Aan de Boerestreek in Appelscha is een prachtige Jeu de Boules baan aangelegd.

 

4. BMX baan

Aan de Boerestreek in Appelscha vind je een heuse BMX baan! Altijd al eens deze extreme sport willen uitproberen? Aan de Boerestreek in Appelscha vind je alle ruimte.

 

5. Markten

Bezoek jij graag markten? Aan de Boerestreek in Appelscha worden wekelijks markten georganiseerd. Bezoek eens de braderie, waar je bijzondere spulletjes kunt kopen. Of ga naar de populaire Boerestreekmarkt. Op deze markt vind je allerei soorten koopwaar. Beide markten zijn een ware toeristische trekker! 

 

i. Tip - tourist info Appelscha

Wil je weten wat er allemaal in de buurt te doen is? Of ben je benieuwd waar je leuke fiets- en wandelroutes kunt vinden? Kijk dan eens bij Tip Appelscha!

Renovatie van de Boerestreek

Op dit moment wordt de Boerestreek gerenoveerd. De Gemeente Oostellingwerf heeft voor deze opdracht de ontwerpen van Frans Beune gebruikt. De nieuwe Boerestreek wordt een echte schakel met het Drents-Friese Wold: vanuit de Boerestreek kun je het prachtige natuurgebied gemakkelijk verkennen. Vanaf elk terras aan de Boerestreek heb je straks een prachtig uitzicht over het hele plein!

 

Benieuwd naar de Boerestreek? Neem dan snel eens een kijkje in het hart van Appelscha!
 
 

© Appelscha 2012 - 2020
X