Ontdek de natuur

Friesland staat bekend om haar wateren en de Wadden, maar er is meer. In de regio Appelscha vind je verrassende natuur met het Nationaal Park Drents-Friese Wold en het Fochteloërveen.

Na de Veluwe is het Drents-Friese Wold het grootste aaneengesloten bosgebied van Nederland. Dit Nationale Park is naast bos vooral bekend vanwege het Aekingerzand, ook wel bekend als De Kale duinen. De wind krijgt in dit grote stuifzandgebied de kans om het zand nog echt te laten stuiven. Dit is mogelijk door grazers hun werk te laten doen, zij houden het gebied vrij van gras en bomen. Je kunt de omgeving goed ontdekken op de fiets of te voet, maar ook zeker te paard.  

Meer toeristische informatie

Haal je informatie bij de Tourist Info

Geïnteresseerd in wandel- en fietsroutes of kaarten? Activiteiten in en bij Appelscha, waar winkels zich bevinden, waar fietsen te huur zijn of waar er heerlijk gegeten of geborreld kan worden? Of wil je graag kennis maken met streekproducten of een souvenir meenemen naar huis? De vrijwilligers van de Tourist Info Appelscha helpen graag en wijzen iedereen de weg.

Het Toeristisch Informatie Punt is gevestigd aan de Boerestreek 23 in Appelscha en is te bereiken via (0516) 43 17 60 info@tip-appelscha.nl.