Digitale wandelroute Kale duinen

Door Historische Vereniging Appelscha
2 juli 2017

STEM OP ONS PROJECT “DIGITALE WANDELROUTE KALE DUINEN” 14 JULI TUSSEN 15.00 – 19.00 UUR OP DE BOERESTREEK IN APPELSCHA .

De Historische Vereniging Appelscha e.o. heeft een subsidieaanvraag ingediend bij Fonds Ooststellingwerf voor het project “Digitale wandelroute Kale Duinen”. Tijdens de wandelroute, die via een app offline kan worden gelopen, krijgen inwoners van Appelscha en Ooststellingwerf, toeristen en basisschoolkinderen op een speelse en informatieve wijze informatie over de geschiedenis van het landschap, de flora en fauna van het gebied en de lokale geschiedenis van Appelscha. Vrijdag 14 juli is de Publieksdag op de Boerestreek in Appelscha. Van 15.00 – 19.00 uur kunnen inwoners van Ooststellingwerf hun steun geven aan twee projecten.

Hiervoor heeft u een stempas nodig, die u vóór 9 juli moet aanvragen. Dit kan via website gemeente Ooststellingwerf  en d.m.v. de bon die op de gemeentepagina in de streekbladen staat. Op 14 juli ontvangt u op vertoon van uw stempas én identiteitsbewijs een stemformulier en kunt u op twee projecten stemmen.Het doel van de digitale wandelroute is om het verhaal van de Kale Duinen te koppelen aan de boom op deBosberg en dit op een vernieuwende en innovatieve wijze te ontsluiten voor inwoners entoeristen via drie digitale wandelroutes die offline zijn te lopen middels een app.Belangrijke subdoelen zijn kennisontwikkeling over de Kale Duinen, de promotie vanAppelscha als toeristische trekpleister en inwoners en toeristen te onderwijzen over hetlandschap, de natuur en de geschiedenis van de Kale Duinen en Appelscha. Het laatste belangrijke subdoel is de om de jeugd (8 – 12 jaar) op een speelse wijze kennis te laten makenen te onderwijzen over landschap, natuur en geschiedenis.

Klik op Digitale wandelroute voor het document van de digitale wandelroute

 

 

Eerder geschreven blogs door Historische Vereniging Appelscha

Nieuwjaarsbijeenkomst HVA

<p>Zaterdagmiddag 6 januari jl. hield de Historische Vereniging Appelscha haar nieuwjaarsbijeenkomst in de...

Historische Vereniging Appelscha op 06 jan
Digitale wandelroute Kale...