Kom ook fietsen en bezoek zaterdag de dorpen!

Door Harry Lasker
1 september 2016

Bewonder de nieuwe inrichting van de dorpen rondom de vernieuwde N381. In het kader van de nieuwe inrichting, staan verschillende activiteiten op het programma.

Gek op fietsen? Kom ook en fiets langs de mooiste plekjes rond de nieuwe N381. Speciaal voor zaterdag zijn er drie prachtige fietstochten uitgezet. Je fietst dan langs de activiteiten in de dorpen en wordt in elk dorp voorzien van een hapje en/of drankje! De routes variëren van 23 tot 30 kilometer.

Vanuit Appelscha start de groene fietstocht (zuid) van 30 km. Deze fietstocht gaat van Appelscha naar Donkerbroek en weer terug naar Appelscha. Er kan zowel in Appelscha als in Donkerbroek gestart worden. In Donkerbroek kan er worden overgestapt naar de oranje route.

De Boerestreek in Appelscha staat van 11.00 tot 16.00 uur in het teken van oude ambachten. Er zijn diverse demonstraties en er is een straatmuzikant.

Bij het Buitencentrum Drents - Friese Wold ligt het blotenvoetenpad. Tussen 11.00 uur en 16.00 uur kan op blote voeten door het zand en het koele water worden gelopen. Daarnaast wordt om 12.00 uur en 14.00 uur onder begeleiding van een gids, een wandelexcursie georganiseerd. Deze excursie is ook geschikt voor mindervaliden en slechtzienden.

Oldtimertocht
Om 10.00 uur start er een oldtimertocht vanaf plein Ontwijk bij Donkerbroek. Circa 20 oldtimers van de Veteranen Automobiel Club Roadster rijden deze dag door de dorpen. Van Donkerbroek rijden ze naar Appelscha, Hemrik, Ureterp en Frieschepalen. Rond 15.00 uur eindigen ze in Wijnjewoude.

Kijk voor meer info op: http://www.n381.frl/748/kom-ook-fietsen-en-bezoek-zaterdag-de-dorpen/

 

 

Eerder geschreven blogs door Harry Lasker

Sfeervolle kerstmarkt in...

<p>Dit weekend werd er weer een kerst- en winterfair gehouden op het plein aan de Boerstreek. Op de...

Harry Lasker op 08 dec
De Kerstster brandt weer op...

In navolging van het vorig jaar is er door de technische ploeg van de Historische Vereniging Appelscha e.o. een...

Harry Lasker op 04 dec
Sinterklaas in Appelscha

<p>Gisteren is Sinterklaas ook weer in Appelscha aangekomen. Hij werd namens de gemeente Ooststellingwerf...

Harry Lasker op 17 nov
© Appelscha 2012 - 2020
X