Een weekend vol evenementen in Appelscha

Door Harry Lasker
3 juli 2017

Het afgelopen weekend stond Appelscha bol van de activiteiten. Op de vrijdagavond vond de intocht van de avond4daagse plaats met start en finish op de Boerestreek.. De deelnemers van wie een groot aantal verkleed waren, werden bij binnenkomst onthaald door een douche van de brandweer van Appelscha en op discoklanken van Yvo Flapper van Flapper fitness.

De zaterdag stond in het teken van het jaarlijks terugkerende beachvollybaltoernooi op de kleine zandvlakte. Meer dan 300 deelnemers hadden zich hiervoor aangemeld. In de ochtend werden de wedstrijden nog in lichte regen gespeeld. Maar in de middag kwam de zon er door en waren het prima omstandigheden om de wedstrijden in het zand te spelen.

In het kader van 500 jaar Ooststellingwerf werden op de banen van het midgetgolfpark Appelscha een dorpentoernooi minigolf gehouden. Vier dorpen hadden zich hiervoor aangemeld. Alle spelers speelden met dezelfde bal en golfclub. Appelscha ging er met de winst vandoor en mocht de kampioenschapbeker in ontvangst nemen. Zij werden respectievelijk gevolgd door Makkinga, Ravenswoud en Nijeberkoop. Alle deelnemers kregen een herinneringsmedaille en een toegangsbewijs voor de Bosbergtoren.

En tenslotte vond op de Boerestreek van zaterdag de hele dag de Emotiondag plaatsen. Vele bedrijven presenteerden zich op het gebied van duurzaamheid en energie. Schrijver en oud politicus Jan Terlouw hield twee maal een inleiding over zijn visie van duurzaamheid en hoe we omgaan met onze planeet. Op de Bosberg stond een stand van Tesla, waar men zelfs even mee mocht rijden.

Eerder geschreven blogs door Harry Lasker

Sinterklaas in Appelscha

<p>Gisteren is Sinterklaas ook weer in Appelscha aangekomen. Hij werd namens de gemeente Ooststellingwerf...

Harry Lasker op 17 nov
Bedrijvencontactdag in...

<p>De TIP Appelscha organiseerde gisteren in het pretpark Duinen Zathe een bedrijvencontactdag voor...

Harry Lasker op 06 nov
De 40e Fiets4daagse van...

<p>Afgelopen week werd de 40e Fiets4Daagse Appelscha gereden. De organisatie had weer prachtige routes...

Harry Lasker op 16 aug
© Appelscha 2012 - 2019
X