De eerste Appelstap

Door Harry Lasker
11 september 2016

De eerste Appelstap zit er op. Ruim 750 deelnemers verschenen aan de start op de Boerestreek. Om 14:30 uur gingen de 30 kilometerlopers van start. Tegen 16:30 uur gaf burgemeester Harry Oosterman van Ooststellingwerf het startsein door een appel aan de deelnemers van de 15 kilometer uit te reiken. En tenslotte gingen de 5 kilometerwandelaars van start onder begeleiding van het Smileorkest.

De eerste stop voor de 15 en 30 km was bij het bezoekerscentrum van het Drents Friese Wold. Hier gaf de acrogymgroep van SV Donkerbroek een demonstratie. Bij OlmenEs kwamen alle afstandwandelaars bij elkaar. Op het terrein van OlmensEs was er kunst, muziek en theater. Vervolgens ging de route richting de kleine zandvlakte, waar de Appelschaaster kunstenaar Saber Mikael in samenwerking met LIMM recycling een enorm kunstwerk van 25000 plastic bekertjes had hangen.

Bij de finish werden de deelnemers onthaald door de slagwerkgroep Lady's Hardware uit Bolsward. Vervolgens kon men op een bord de bevindingen van deze 1e Appelstap noteren. Al met al kan de organiserende Lionsclub Ooststellingwerf terugkijken op een zeer geslaagd evenement. Waar de opbrengst ten goede komt van het prinses Beatrixfonds.

Eerder geschreven blogs door Harry Lasker

De zomeractiviteiten van de...

<p>Aankomende zomervakantie is er weer volop actie in Appelscha! De jongens van Outdoor hebben weer een...

Harry Lasker op 21 mei
Rij mee met een oldtimerbus...

<p><strong>Stap in de bus en laat u, tijdens deze rondrit, rijden door onze prachtige...

Harry Lasker op 18 mei
Waar eten en waar drinken...

<p>Vanochtend werd bij het TIP kantoor in Appelscha het gidsje &quot;Waar eten en waar drinken we...

Harry Lasker op 23 apr
© Appelscha 2012 - 2019
X