Opening Blotevoetenpad in Appelscha

Door Corné Joziasse
24 mei 2014

Op zondag 25 mei, tijdens het Fête de la Nature, wordt bij het Buitencentrum Drents-Friese Wold een nieuw ontdekpad geopend. Het team van het Buitencentrum heeft in 2012 tijdens een studiereis naar België kennis gemaakt met het blotevoetenpad bij de Lieteberg in het Vlaamse Zutendaal. Hier was boswachter Fedde van den Berg zo van gecharmeerd, dat hij besloot dat er in Appelscha ook een blotevoetenpad moest komen. Samen met de vrijwilligers van het Buitencentrum heeft hij zich ingezet om een mooi en uitdagend pad aan te leggen . Het blotevoetenpad wordt op 25 mei om 14.00 uur feestelijk geopend door burgemeester Oosterman van de gemeente Ooststellingwerf. Na 14.00 uur is het blotevoetenpad tot 17.00 uur gratis te bezoeken.

 

Na zondag  kun je na het betalen van de toegangsprijs á €2,- je schoenen en sokken in bewaring geven bij de balie van het Buitencentrum. Je krijgt dan de sleutel voor het blotevoetenpad en voor de kraan waar je aan het einde van de route je voeten kunt afspoelen. Je kunt zelf eventueel een handoekje meenemen. Het pad is ongeveer 2 km lang en er is zoveel mogelijk gebruik gemaakt van natuurlijke materialen. Dit betekent dat het soms glibberig kan zijn en dat deze route niet geschikt is met kinderwagens of voor mensen die slecht ter been zijn. Ook is het meenemen van een hond op deze route niet toegestaan.

 

Lopen op blote voeten is niet alleen erg leuk, het is ook nog eens erg gezond! Je voeten hebben wel 27.000 zenuwuiteinden, die worden gestimuleerd tijdens het wandelen. Het bevordert de bloedsomloop, is goed voor je hart, zorgt voor een betere houding en traint de spieren.

 

Stroop je broekspijpen op en ga op avontuur!

Eerder geschreven blogs door Corné Joziasse

Veel jonge bomen verwijderd...

Aan de zuidelijk kant van de Kale Duinen zijn afgelopen weken veel jonge...

Corné Joziasse op 08 dec
Wat wilt u horen of zien in...

<p>Ik ben gevraagd om als boswachter van dit natuurgebied stukjes te schrijven of mooie foto&rsquo;s...

Corné Joziasse op 04 okt
Zijn honden welkom in het...

Honden zijn zeker welkom in het Drents-Friese Wold! Wel met enige voorwaarden. In het algemeen geldt voor de...

Corné Joziasse op 23 jun
© Appelscha 2012 - 2020
X