Voorjaarspret in Appelscha

Door Info Appelscha
25 februari 2016

De voorjaarsvakantie staat voor de deur en dat betekent geen school, leuke uitstapjes en eropuit trekken! Wij zetten graag de leukste uitjes voor je op een rij, voor het hele gezin of juist alleen met je partner.

Het begin van de vakantie

Trap de voorjaarsvakantie cultureel af en kom op zaterdag naar Elsloo ter tafel. Tijdens een historische middag wordt het thema 'Het landschap van Elsloo, van de ijstijd tot de middeleeuwen' besproken.

Liever iets muzikaals doen? Geniet dan van traditionele zigeunermuziek van Basily Gipsy Band in Grand Café De Hildenberg in Appelscha op zondag.

Of doe je graag een ander cultureel uitje op zondag? Ga dan naar theatercafé Le Brocope om te luisteren naar Jan Brokken. Hij leest passages voor uit zijn nieuwe boek Baltische zielen, begeleid door Baltische muziek.

Trek er met de kinderen op uit in de natuur. Deze zondag neemt de gids van Staatsbosbeheer je mee door het Drents-Friese Wold. Ga met hem mee naar buiten en ontdek wat de natuur te bieden heeft.

Doordeweekse uitjes

Als het weekend voorbij is, begint de pret pas echt. Ga dinsdag op stap met de Schemerschim op het moment dat de dag overgaat in de nacht. Tijdens deze niet-alledaagse belevingstocht worden alle zintuigen aangesproken. Extra leuk voor kinderen!

Ook woensdagmiddag 2 maart kunnen de kinderen terecht in de natuur voor een speciale Kinderdoemiddag met als thema: diersporen. Wat staat er op het menu van een eekhoorn bijvoorbeeld? Of hoe ziet de voetstap van een ree eruit? Ontdek dit tijdens de Kinderdoemiddag diersporen! Na afloop ga je een Dassenopbergkistje timmeren natuurlijk mag die mee naar huis.

Gezellige afsluiting

Ga lachend het weekend in met Taeke van der Meer in De Miente op vrijdagavond. Ieder optreden van Taeke is een feest waar de lachspieren het zwaar krijgen te verduren. 

Wie op zoek is naar een bijzondere filmvertoning kan op zaterdag terecht in Hotel De Zon. Daar wordt de film Taxi Teheran vertoond, een ode aan de Iraniërs, maar ook wordt in de film duidelijk dat op de achtergrond een ernst schuilt.

Sluit de voorjaarsvakantie af met het hele gezin en bezoek op zondag de eerste Boerestreekmarkt van dit seizoen! Struin langs gezellige kraampjes met kleding, lekkernijen en nog veel meer handelswaar. De ideale afsluiting van een mooie voorjaarsvakantie.

Propvolle agenda

Kijk in onze agenda voor nog meer activiteiten!

Eerder geschreven blogs door Appelscha.nl

Eindejaarsknallers bij RCN...

Eindejaarsknallers RCN Vakantiepark de Roggeberg Brrr, het wordt steeds kouder....

Appelscha.nl op 13 dec
Griezelen tijdens Halloween...

Kijk niet raar op als je op donderdag 31 oktober ineens zombies, heksen en spoken op straat ziet...

Appelscha.nl op 23 okt
Tips voor de herfstvakantie

Tips voor de herfstvakantie Het is herfstvakantie! In de regio Appelscha is vervelen de komende...

Appelscha.nl op 21 okt
© Appelscha 2012 - 2020
X