Volop meivakantieplezier

Door Info Appelscha
25 april 2016

Het is meivakantie! Voor sommige scholen geldt dit nog niet, maar in De Friese Wouden hebben veel kinderen lekker twee weken vrij. Veel mensen gaan er even lekker tussenuit. De thuisblijvers hoeven zich echter niet te vervelen met de vele uitjes in en rond Appelscha! We zetten alle tips voor jou op een rijtje. Fijne meivakantie!

Woensdag 27 april - Koningsdag

Op Koningsdag is er volop gezelligheid in Appelscha. Ballonnnen oplaten, kindervrijmarkt, koningsmarkt, allerlei attracties en activiteiten voor kinderen op de Boerestreek. Daarnaast is er nog disco en er treden nog diverse artiesten op. Kortom, er is genoeg te doen komende woensdag! 

Zaterdag 30 april

Begin de meivakantie goed met de vlomarkt in Makkinga. De vlomarkt is één van de grotere markten met meer dan 250 standhouders.
's Avonds kun je naar de film Carol in Hotel De Zon. Carol is een film over verboden liefde in een naoorlogs New York.

Zondag 1 mei

Vandaag kun je in Stellinghaven genieten van liedjes over vrouwen die achterblijven als de mannen op zee zijn, gebracht door het waterkantkoor 'De Compagnons Vrouwlu'.
Doe je deze dag liever iets in de natuur? Ga dan op Waterbeestjesexcursie in het Drents-Friese Wold. Ontdek de bijzondere (w)onderwaterwereld!

Dinsdag 3 mei

Ga eens 's avonds de natuur in. Maak een mooie Schemerwandeling en ontdek de natuur op het moment dat de dag overgaat in de nacht.
De kinderen kunnen op stap met de Schemerschim tijdens een niet-alledaagse belevingstocht.

Woensdag 4 mei

Kinderen opgelet! De Kinderdoemiddag bij het Buitencentrum Drents-Friese Wold heeft deze maand het thema Insecten. Doe een leuke speurtocht door het bos en ga na afloop creatief aan de slag met je eigen insectenhotel.

Donderdag 5 mei

Ga in alle vroegte traditioneel Dauwtrappen en geniet daarna van een lekker ontbijtje.
Vanaf 11.00 uur is de Hemelvaartsmarkt op de Boerestreek geopend.
Voor de avonturiers wordt op het Boerestreekplein van 5 mei tot en met zondag 8 mei de traditionele Hemelvaartskermis gehouden.

Vrijdag 6 mei

Vrijdagavond kun je gezellig een avondje klaverjassen in het Boshuis van Camping Alkenhaer. Kom gezellig een kaartje te leggen. Het is deze avond de startavond van dit seizoen.

Zaterdag 7 mei

Fanatieke bingospelers kunnen zaterdag naar Camping Alkenhaer. Kinderen kunnen vanaf 16.00 uur meedoen aan de bingo.
Volwassenen zijn 's avonds aan de beurt om 20.30 uur. Er zijn weer leuke prijzen te winnen. Kom naar het Boshuis op de camping en kijk of je geluk hebt. Misschien ga je vanavond met één van de mooie pakketten naar huis!

Zondag 8 mei

Sluit de vakantie af met een tochtje over de Boerestreekmarkt. Altijd leuk om nog even te combineren met de Hemelvaartskermis! Leuk voor volwassenen en kinderen!

Propvolle agenda

Kijk in onze agenda voor nog meer activiteiten!

Eerder geschreven blogs door Appelscha.nl

Eindejaarsknallers bij RCN...

Eindejaarsknallers RCN Vakantiepark de Roggeberg Brrr, het wordt steeds kouder....

Appelscha.nl op 13 dec
Griezelen tijdens Halloween...

Kijk niet raar op als je op donderdag 31 oktober ineens zombies, heksen en spoken op straat ziet...

Appelscha.nl op 23 okt
Tips voor de herfstvakantie

Tips voor de herfstvakantie Het is herfstvakantie! In de regio Appelscha is vervelen de komende...

Appelscha.nl op 21 okt
© Appelscha 2012 - 2020
X