Verken het uitzicht van de nieuwe Bosbergtoren

Door Info Appelscha
23 juni 2016

Ben je ook zo benieuwd naar het uitzicht van de nieuwe Bosbergtoren? Je kunt het nu alvast bekijken! Een drone is op de plaats waar de Bosbergtoren wordt gebouwd is tot grote hoogte gestegen en heeft hiervan opnames gemaakt. Je ziet dus precies wat voor uitzicht je straks kunt verwachten.

Het filmpje is gemaakt door Pool Communicatie in Oosterwolde.

 

Over de nieuwe Bosbergtoren

De oude Bosbergtoren is in maart 2016 afgebroken. Bij de sloop is een oeroude eikenboom ontdekt die zich vlak onder de toren bevindt. Met deze unieke vondst is Appelscha is twee dingen rijker geworden: een moderne toren en een uniek natuurverschijnsel.

De nieuwe uitkijktoren wordt 35 meter hoog en is een ontwerp van architect Frans Beune uit Assen. Het ontwerp is geïnspireerd op de bast van een dennenboom en wordt twee keer zo hoog als de oude toren. De toren krijgt rondom diverse balkons en bovenin glazen vloeren. Ook is de uitkijktoren toegankelijk voor bezoekers die slecht ter been zijn. Er wordt namelijk een lift in aangebracht.

Afbeelding: Frans Beune Landschap en Stedenbouw

De nieuwe Bosbergtoren moet in augustus klaar zijn. Dan kan iedereen de toren op en het prachtige uitzicht met eigen ogen bewonderen.

Foto insturen

De gemeente Ooststellingwerf is voor de binnenkant van de toren op zoek naar oude kiekjes, bijvoorbeeld van schoolreisjes en vakanties in Appelscha. Deze worden gebruikt om de binnenzijde mee te bekleden. De ingezonden foto wordt met naam en toenaam aan de binnenzijde van de toren geplaatst. Op deze manier kan iedere bezoeker die met de wenteltrap de toren beklimt de historie van Appelscha bekijken, om vervolgens een eigen herinnering te creëren op het panoramadek.

Heb jij bijvoorbeeld een leuke foto van een schoolreisje, of een kampeervakantie in Appelscha? Stuur de foto, naam en bijschrift van de foto dan uiterlijk 8 juli 2016 naar communicatie@ooststellingwerf.nl!

 

Eerder geschreven blogs door Appelscha.nl

Eindejaarsknallers bij RCN...

Eindejaarsknallers RCN Vakantiepark de Roggeberg Brrr, het wordt steeds kouder....

Appelscha.nl op 13 dec
Griezelen tijdens Halloween...

Kijk niet raar op als je op donderdag 31 oktober ineens zombies, heksen en spoken op straat ziet...

Appelscha.nl op 23 okt
Tips voor de herfstvakantie

Tips voor de herfstvakantie Het is herfstvakantie! In de regio Appelscha is vervelen de komende...

Appelscha.nl op 21 okt
© Appelscha 2012 - 2020
X