Update: Bosbergtoren krijgt steeds meer vorm

Door Info Appelscha
27 juli 2016

De afgelopen weken is er hard gewerkt om steeds meer vorm te geven aan de Bosbergtoren. Inmiddels zijn de fundering, de liftschacht en de eerste treden van de wenteltrap geplaatst. Daarnaast is de onderste helft zo goed als klaar; de gevelplaten zijn vorige week aangebracht. Daarmee begint de toren al echt op een toren te lijken. 

De gemeente Ooststellingwerf heeft een korte timelapse gemaakt van de bouw.

 

Over de nieuwe Bosbergtoren

De oude Bosbergtoren is in maart 2016 afgebroken. Bij de sloop is een oeroude eikenboom ontdekt die zich vlak onder de toren bevindt. Met deze unieke vondst is Appelscha is twee dingen rijker geworden: een moderne toren en een uniek natuurverschijnsel.

De nieuwe uitkijktoren wordt 35 meter hoog en is een ontwerp van architect Frans Beune uit Assen. Het ontwerp is geïnspireerd op de bast van een dennenboom en wordt twee keer zo hoog als de oude toren. De toren krijgt rondom diverse balkons en bovenin glazen vloeren. Ook is de uitkijktoren toegankelijk voor bezoekers die slecht ter been zijn. Er wordt namelijk een lift in aangebracht.

Afbeelding: Frans Beune Landschap en Stedenbouw

De nieuwe Bosbergtoren moet in augustus klaar zijn. Dan kan iedereen de toren op en het prachtige uitzicht met eigen ogen bewonderen.

Wil je nu alvast het uitzicht verkennen?

Verken het uitzicht van de nieuwe Bosbergtoren

Ben je ook zo benieuwd naar het uitzicht van de nieuwe Bosbergtoren? Je kunt het nu alvast bekijken! Een drone is op de plaats waar de Bosbergtoren wordt gebouwd is tot grote hoogte gestegen en heeft hiervan opnames gemaakt. Je ziet dus precies wat voor uitzicht je straks kunt verwachten.

Het filmpje is gemaakt door Pool Communicatie in Oosterwolde.

Eerder geschreven blogs door Appelscha.nl

Eindejaarsknallers bij RCN...

Eindejaarsknallers RCN Vakantiepark de Roggeberg Brrr, het wordt steeds kouder....

Appelscha.nl op 13 dec
Griezelen tijdens Halloween...

Kijk niet raar op als je op donderdag 31 oktober ineens zombies, heksen en spoken op straat ziet...

Appelscha.nl op 23 okt
Tips voor de herfstvakantie

Tips voor de herfstvakantie Het is herfstvakantie! In de regio Appelscha is vervelen de komende...

Appelscha.nl op 21 okt
© Appelscha 2012 - 2020
X