Tips voor de herfstvakantie

Door Info Appelscha
21 oktober 2019

Tips voor de herfstvakantie

Het is herfstvakantie! In de regio Appelscha is vervelen de komende dagen niet aan de orde. De weersvooruitzichten zijn goed, het blijft lekker droog. Een lekker moment om op pad te gaan. In deze blog geven we je een aantal tips om de komende week te doen: 

 

Klimmen bij De Jongens van Outdoor 

Zin in een actief uitje? Leef je helemaal uit in het Klimbos of het Klimpark bij De Jongens van Outdoor. Op het Klimpark vind je een uitdagende hindernisbaan, inclusief een te gekke tokkelbaan. Bij het Klimbos klauter je door het Drents Friese Wold, een paar meter boven de grond. Onderweg vind je te gekke hindernissen en diverse tokkelbanen. Reserveer je online voor het Klimbos, dan ontvang je 5% korting! Lees hier meer informatie.

 

Ontdek het duister tijdens de Nacht van de Nacht 

In de nacht van zaterdag 26 op zondag 27 oktober gaat de klok een uur achteruit. Op diezelfde nacht wordt er aandacht gevraagd voor de lichtvervuiling in Nederland met De Nacht van de Nacht. Op diverse plekken in Nederland worden evenementen georganiseerd om het duister te vieren. Ook in het Drents Friese Wold ontdek je de donkere wereld. Samen met een gids van Staatsbosbeheer ga je op ontdekkingstocht door het Aekingerzand. Na de wandeling staat er een warme chocolademelk klaar bij eethuis Aekingerzand. De wandeltocht duurt ongeveer 2 uur en is leuk voor iedereen vanaf 6 jaar. Meld je aan via de website van Staatsbosbeheer.

 

Laatste kans dit jaar: Duinen Zathe

Het leukste attractiepark in de omgeving is natuurlijk open tijdens de herfstvakantie! Beleef een dag vol vermaak met de leukste attracties. De entreeprijs is inclusief eten en drinken, wat Duinen Zathe een perfect uitje maakt voor het hele gezin. Naast de diverse attracties kunnen de kinderen zich uitleven op het Verkeerscircuit en zich een echte coureur voelen. Bestel je entreekaarten alvast online, wel zo gemakkelijk. Duinen Zathe is tot en met zondag 27 oktober geopend, daarna begint de winterstop. 

 

Ferdivedaasje wike bij De Spitkeet

Bij openluchtmuseum & themapark De Spitkeet in Harkema staan er tijdens de herfstvakantie leuke activiteiten op de agenda! Kinderen tot en met 12 jaar zijn van dinsdag t/m donderdag van harte welkom om mee te doen aan een leuke speurtocht of een knutselactiviteit. Op de woensdagmiddag zijn de vrijwilligers van de Dierenambulance aanwezig. Zij vertellen je alles over hun werk en laten je een blik werpen in de ambulance. Op de vrijdagavond is er een speciale opening voor de Coole Grimm Night. Lees hier meer over de activiteiten. 

 

Heb je zelf nog een leuke tip? Laat het ons weten via Facebook!

Eerder geschreven blogs door Appelscha.nl

Griezelen tijdens Halloween...

Kijk niet raar op als je op donderdag 31 oktober ineens zombies, heksen en spoken op straat ziet...

Appelscha.nl op 23 okt
Tips voor de herfstvakantie

Tips voor de herfstvakantie Het is herfstvakantie! In de regio Appelscha is vervelen de komende...

Appelscha.nl op 21 okt
Uitslag verloting...

De Harddraverij en Ringrijderij in Appelscha was weer een geslaagd evenement! Tijdens de avond werd ook...

Appelscha.nl op 01 aug
© Appelscha 2012 - 2019
X