Jeugdtheaterschool vermaakt wandelaars Appelstap

Door Info Appelscha
6 september 2016

Tijdens Appelstap worden bezoekers vermaakt door jeugdtheaterschool 'Kunst en Vliegwerf'. Zie onderstaand bericht uit de Nieuwe Ooststellingwerver.

Appelscha - Jeugdtheaterschool 'Kunst en Vliegwerf' opent zaterdag het seizoen met een gratis startdag. Leerlingen van de jeugdtheaterschool krijgen les in dans, zang en acteren. Het idee daarachter is dat deze vakken elkaar versterken. Tijdens workshops wordt zaterdag gewerkt aan een presentatie, die te zien is voor de deelnemers van ‘Appelstap’. Op deze manier kunnen de kinderen kennismaken met het hele proces van theater maken en de wandelaars op hun beurt genieten van een kunstzinnige en culturele bijdrage.

Friese Waterlinie

Dit wordt de tweede keer dat de Jeugdtheaterschool een samenwerking aangaat met een wandeltocht. Vorig jaar hebben deelnemers laten zien dat wandelsport en theater heel goed samen gaan tijdens de Friese waterlinie wandel2daagse. De kinderen van de Jeugdtheaterschool hebben het eindresultaat gepresenteerd aan de wandelaars; beeldend theater, geïnspireerd op de omgeving en het verhaal van ‘Bommen Berend’ dat zich langs de Fries Waterlinie afspeelde.

Workshops bij OlmenEs

Ook dit keer gaan de theaterschool werken aan de hand van een thema en laat het zich inspireren door de geschiedenis en het landschap van Appelscha, specifiek het terrein van Olmen Es. Zaterdag worden twee workshops gegeven. De eerste workshop is voor iedereen tussen 7 en 10 jaar en start om 16.00 uur op het terrein van Olmen Es in Appelscha. Tijdens deze workshop maken de kinderen hun eigen kostuums en wordt gewerkt met vooral bewegingstheater. Tot slot is er een korte presentatie.

Improvisatie, beeldend theater en zang

De tweede workshop is voor iedereen vanaf 10 jaar tot 18 jaar en start om 19.00 uur. Aan de hand van een thema wordt gewerkt met improvisatie, beeldend theater en zang. Afgesloten wordt met een presentatie voor de wandelaars van Appelstap.

Aanmelden kan via theaterschool@kunstencoo.nl.

Meer informatie: www.kunstwerf.com

Bron: Nieuwe Ooststellingwerver

Eerder geschreven blogs door Appelscha.nl

Eindejaarsknallers bij RCN...

Eindejaarsknallers RCN Vakantiepark de Roggeberg Brrr, het wordt steeds kouder....

Appelscha.nl op 13 dec
Griezelen tijdens Halloween...

Kijk niet raar op als je op donderdag 31 oktober ineens zombies, heksen en spoken op straat ziet...

Appelscha.nl op 23 okt
Tips voor de herfstvakantie

Tips voor de herfstvakantie Het is herfstvakantie! In de regio Appelscha is vervelen de komende...

Appelscha.nl op 21 okt
© Appelscha 2012 - 2020
X