Friese Wouden: het magazine met alle informatie

Door Info Appelscha
2 februari 2016

Stichting Toeristisch Netwerk Friese Wouden bracht een speciaal gratis regiomagazine waarin u allerlei informatie vindt over de Friese Wouden: een indrukwekkend gebied dat ook wel het land van natuurlijk ritme wordt genoemd. Nergens in Noord-Nederland vind je een rijkere variatie aan landschappen.

Wie denkt aan Friesland, denkt vaak aan water en weilanden. Maar Friesland is zoveel meer: uitgestrekte heidevelden, dichtbegroeide bossen en weidse veenmoerrassen. Al deze variatie aan landschappen vindt u in één gebied: De Friese Wouden.

Voel je thuis in de natuur
In de Friese Wouden liggen twee prachtige natuurgebieden: het Fochteloërveen en Nationaal Park het Drents-Friese Wold. Het Fochteloërveen is één van de best bewaarde hoogveengebieden in Nederland. Op deze plek ervaar je hoe ons land er vroeger uit zag. Het Drents-Friese Wold bestaat uit ruim zestig vierkante kilometer bosgebied dat wordt getekend door het uitgebreide padennetwerk: wandelpaden, fietsroutes, mountainbiketracks en ruiterpaden. Iedere buitenrecreant voelt zich thuis in de Friese Wouden.

Actief en avontuurlijk Appelscha
Sportievelingen kunnen in de Friese Wouden terecht in het bruisende dorp Appelscha. Hiken, klimmen, mountainbiken, kanoën, zwemmen, paardrijden of een dagje uit in een attractiepark, wie actie zoekt, moet in Appelscha zijn. Wandelaars en fietsers kunnen terecht in de natuurgebieden. Aan de rand van het dorp bevindt zich het klimbos waar je spannende outdoor avonturen kunt beleven. In de zomermaanden moet je in het dorp zijn voor de sportieve evenementen: Fiets4daagse, de Turfvaartdagen, De 8 van Appelscha, Appelstap, om maar een paar op te noemen.

Ontdekken en overnachten
Voor wie na al die activiteiten op zoek is naar een beetje rust kan het beste neerstrijken op één van de terrassen van de restaurants en cafés aan de Boerestreek in Appelscha. Ook verspreid door het gebied van de Friese Wouden zijn rustpunten te vinden waar je heerlijk kunt genieten van een kop koffie of thee of van een lekker ijsje. Voor een langer verblijf in de Friese Wouden heb je ruime keuze uit luxe campings en hotels, gemoedelijke B&B's, stille natuurkampeerterreinen en vrijstaande vakantiehuizen.

 

Alles weten over de Friese Wouden? Lees uitgebreide artikelen over dit prachtige gebied in het regiomagazine

Eerder geschreven blogs door Appelscha.nl

Eindejaarsknallers bij RCN...

Eindejaarsknallers RCN Vakantiepark de Roggeberg Brrr, het wordt steeds kouder....

Appelscha.nl op 13 dec
Griezelen tijdens Halloween...

Kijk niet raar op als je op donderdag 31 oktober ineens zombies, heksen en spoken op straat ziet...

Appelscha.nl op 23 okt
Tips voor de herfstvakantie

Tips voor de herfstvakantie Het is herfstvakantie! In de regio Appelscha is vervelen de komende...

Appelscha.nl op 21 okt
© Appelscha 2012 - 2020
X