Appelstap, een wandelbelevenis voor jong en oud

Door Info Appelscha
6 juli 2016

Inschrijving nu geopend: eerste 250 aanmeldingen krijgen een gratis t-shirt

De Lionsclub Ooststellingwerf organiseert op zaterdag 10 september Appelstap. Een unieke wandeltocht voor het goede doel door de omgeving van Appelscha. Een combinatie van wandelen en belevenissen waarin deelnemers aangenaam worden verrast op diverse manieren. Er zijn drie verschillende routes: 5 kilometer, 15 kilometer en 30 kilometer. Deelnemers kunnen zich inschrijven via de website www.appelstap.nl. De eerste 250 deelnemers krijgen een gratis t-shirt.

Appelstap biedt ontspanning en beleving

Appelstap is in het leven geroepen om mensen een uniek evenement in de omgeving van Appelscha te bieden. Het is in eerste instantie een wandeltocht, maar Appelstap biedt meer. Bij de laatste vijf kilometer van de tocht lopen alle deelnemers dezelfde route, of ze voor vijf, vijftien of dertig kilometer hebben gekozen. Vooral deze vijf kilometer staat in het teken van beleven. De deelnemers worden getrakteerd op muziek, kunst, drama, lichteffecten en theater. Het bijzondere van Appelstap is dat de de tocht eindigt in het donker. Zo komen de belevenissen optimaal tot hun recht.

Verschillende routes

De deelnemers kunnen zaterdag 10 september kiezen uit drie verschillende routes: vijf kilometer, vijftien kilometer en dertig kilometer. Door deze diversiteit kan echt iedereen meedoen aan Appelstap. De vijf kilometer voert langs Appelscha door het bos over het vernieuwde Bosbergpad. Bij de vijftien en dertig kilometer maken deelnemers een wandeling in het Drents-Friese Wold. Ze starten en eindigen allemaal op de Boerestreek in Appelscha.

De starttijden zijn voor iedere tocht verschillend, maar iedere tocht eindigt tussen 20.00 uur en 22.00 uur. In deze periode komen alle deelnemers op de Boerestreek waar een gezellige nazit plaatsvindt. De horecagelegenheden gooien hun terrassen open, er is muziek, eten, drinken en gezelligheid. Deze zogenaamde Appelstap Partners verzorgen ook onderweg diverse versnaperingen en fungeren tevens als stempelposten.

5 kilometer

De tocht van vijf kilometer bestaat puur uit belevenissen. De route begint op de Boerestreek, als de zon allang over zijn hoogste punt heen is. De wandeling voert langs bijzondere plaatsen rond Appelscha, terwijl het langzaam steeds donkerder wordt. Deze route is voor iedereen geschikt. Alle paden zijn verhard, dus mensen in een rolstoel of met een rollator kunnen ook meedoen. Als een deelnemer begeleiding nodig heeft, kan er contact worden opgenomen met de organisatie om hierin te helpen.

15 kilometer

De tocht van vijftien kilometer is een mix van natuur en beleving. Deze route laat deelnemers eerst kennismaken met het gevarieerde landschap waar de Friese Wouden bekend om staan. Onderweg zijn er diverse gelegenheden om even te pauzeren. Onderweg worden de wandelaars op verschillende plekken verrast met diverse activiteiten.

30 kilometer

De wandeltocht van dertig kilometer is voor de geoefende wandelaar. Deze deelnemers starten 's middags al met wandelen. De tocht gaat dwars door de mooie natuur van het Drents-Friese Wold. Net als bij de route van vijftien kilometer zijn hier ook genoeg gelegenheden om onderweg even te stoppen. Ook bij deze route komen alle wandelaars terug op hetzelfde punt als de deelnemers van de andere routes. Vanaf dat moment staat beleven centraal, in verschillende vormen.

Wandelen met een missie

Appelstap biedt nog een derde dimensie naast wandelen en beleven. Het draait ook om wandelen met een missie. Van de deelnemers wordt een bijdrage verwacht om mee te doen. Deze bijdrage van de wandelroutes van vijf, vijftien en dertig kilometer zijn respectievelijk tien en twintig euro. Kinderen tot en met elf jaar wandelen gratis mee met een begeleidende betalende volwassene. Het inschrijvingsgeld gaat gedeeltelijk naar het goede doel. Dat is het Prinses Beatrix Spierfonds. Een fonds met een duidelijke missie. Alle spierziekten de wereld uit.  Deelnemers die meewandelen strijden mee tegen spierziektes. Met de opbrengst van de inschrijvingen kan het Spierfonds nog meer bereiken. Deelnemers kunnen zich nu inschrijven via de website www.appelstap.nl.

Opvolger van Voorjaarsfair

Appelstap wordt georganiseerd door de Lionsclub Ooststellingwerf. De Lionsclub Ooststellingwerf organiseert verschillende projecten waarvan de opbrengsten naar diverse goede doelen gaan. In de afgelopen vijftien jaar werd de succesvolle Voorjaarsfair georganiseerd. Appelstap is de nieuwe opvolger en vormt het resultaat van de zoektocht naar een nieuwe activiteit die leuk, gezond en voor iedereen geschikt is. Het thema is dit jaar 'Wandelen is voor iedereen'. De Lionsclub werkt samen met Stichting Kunstwerf om onderweg genoeg belevenissen te bieden in de vorm van kunst, cultuur en theater.

Over de Lions

Lionsclub Ooststellingwerf is opgericht in 1997 en is een gemengde club met 22 leden. Alle leden zijn afkomstig uit of werkzaam in Ooststellingwerf. Binnen de club zijn er verschillende commissies. Eén van de belangrijkste taken van deze serviceclub is het verwerven van inkomsten voor goede doelen.

Meer informatie:

www.appelstap.nl of mail naar info@lionsooststellingwerf.nl.

Eerder geschreven blogs door Appelscha.nl

Eindejaarsknallers bij RCN...

Eindejaarsknallers RCN Vakantiepark de Roggeberg Brrr, het wordt steeds kouder....

Appelscha.nl op 13 dec
Griezelen tijdens Halloween...

Kijk niet raar op als je op donderdag 31 oktober ineens zombies, heksen en spoken op straat ziet...

Appelscha.nl op 23 okt
Tips voor de herfstvakantie

Tips voor de herfstvakantie Het is herfstvakantie! In de regio Appelscha is vervelen de komende...

Appelscha.nl op 21 okt
© Appelscha 2012 - 2020
X