SPA'05 - Stichting Promotie Appelscha

Appelscha is voor de Gemeente Ooststellingwerf een bekende en aantrekkelijke toeristische trekpleister. Als vertrekpunt voor uitstapjes in het Drents Friese Wold en, voor andere uitstapjes, centraal gelegen in het Noorden van het land. Alle kwaliteiten waar de toerist naar zoekt zijn aanwezig: rust, ruimte, natuur, landschap, actieve en passieve recreatie, veel variatie.Ook als plaats om te wonen heeft Appelscha veel te bieden, met veel voorzieningen bij de hand of vlakbij in Oosterwolde, de hoofdplaats van de gemeente.


In Appelscha worden veel activiteiten georganiseerd, zowel voor de toerist als voor de eigen inwoners. Hierbij zijn veel verenigingen, organisaties en ondernemers betrokken, zowel professioneel als vrijwilligers.

SPA`05 is in het leven geroepen om de vele activiteiten te coördineren en soms zaken te initiëren en waarnodig bij te sturen. Het is een effectief samenwerkingsverband van plaatselijke ondernemers en verenigingen uit Appelscha en omgeving, te weten:


Ondernemersvereniging
Plaatselijk Belang
SA3
S(S)EA
Stichting Oldtimerdag
Tourist Info Appelscha Zuidoost Friesland
Staatsbosbeheer
Stichting Scala
Natuurmonumenten
Stichting Fietsvierdaagse
Stichting Turfvaartdagen
Plaatselijk Belang Appelscha-Boven
Invictus
Beachvolleybal


Elke vereniging heeft haar eigen identiteit en verantwoordelijkheid.

Een onderdeel van SPA`05 is een activiteitenstichting, namelijk Stichting Algemene Activiteiten Appelscha (SA 3) van waaruit allerlei activiteiten worden georganiseerd voor de dorpsbewoners en de recreanten.


Het bestuur van SPA`05 bestaat uit:

J. Oosterloo – voorzitter/penningmeester
C. Zeilstra – Welbie – secretaris
A. Wierenga-van den Broek
H. Salomons – lid
F. Tjallingii – lid
Secretariaat: Vaart Zuidzijde 90, 8426 AH Appelscha, c.zeilstra-welbie@ziggo.nl

Contactgegevens:

Vaart Zuidzijde 90

8426 AH Appelscha


c.zeilstra-welbie@ziggo.nl

Deel deze pagina

© Appelscha 2012 - 2019
X