Worst en Wol Weekend

Weekend

Worst & Wol Weekenden 
Arrangement met wandeling, lunch, workshop, sauna, diner, overnachting en ontbijt vanaf € 159,- p.p.

Wandel met een kudde Drentse schapen, leer worst maken of Fair Isle breien, geniet in de sauna van Drentse Drab.

Een actief weekend waarin je toch helemaal tot rust komt. In de prachtige omgeving van Veenhuizen, Drenthe een dorp gebouwd onder architectuur en omringd door beschermde natuurgebieden. Veenhuizen is de vroegere pauperkolonie, inmiddels bekend van het boek van Suzanna Jansen en de gelijknamige theatervoorstelling. Het is een dorp vol verhalen en voor Collectie Veenhuizen, een social design collectie een grote inspiratiebron. Samen met hotel Bitter en Zoet is het idee voor het Worst & Wol weekend ontstaan. Eén van de projecten van Collectie Veenhuizen is het patroon VORMT van ontwerper Bobby Dekker. Dit patroon is gebasseerd op de bijzondere architectuur van Veenhuizen en daar zijn breipakketten van gemaakt. Na een lange en drukke werkweek is een weekend breien, wandelen en worst maken en een overnachting in het heerlijke Bitter en Zoet precies de actieve ontspanning die je nodig hebt. De behandeling met Drentse Drab, een ander project van Collectie Veenhuizen zorgt ervoor dat je slaapt als een roos. 


28 & 29 januari 2017 
25 & 26 februari 2017
26 & 27 maart 2017

Groepen vanaf 6 personen kunnen in overleg ook zelf een datum bepalen.

’s Ochtends haalt de schaapherder u met een kudde Drentse Heide schapen op bij hotel Bitter en Zoet. Tijdens de wandeling wordt er vertelt over de schapen en de omgeving. Bij terugkomst staat de lunch klaar. Na de lunch is er de keuze uit twee workshops. Worsten maken met Rik Dortmond, de chef van Bitter en Zoet. Of Fair Isle breien met Margje Enting van breiwinkel Knitted Knots. Einde van de middag is het tijd voor een Drentse Drab behandeling in de sauna. ’s Avonds sluiten we af met een diner.

Voor groepen vanaf 6 personen bestaat de mogelijkheid om speciale arrangementen te reserveren op data naar voorkeur.
Boeken kan via de website van hotel Bitter en Zoet.

Collectie Veenhuizen is een social design collectie van producten en diensten geïnspireerd op het gevangenisdorp Veenhuizen. Veenhuizen in Drenthe is een van de voormalige pauperkoloniën die in 1818 ver van de grote steden werden opgericht. De ontwerpen die deel uitmaken van de collectie vertellen het verhaal van de unieke sociale geschiedenis van Veenhuizen en stellen nieuwe mogelijkheden voor het huidige gevangenissysteem, het dorp en de omgeving voor. Collectie Veenhuizen is een initiatief van stichting KETTER&Co. Deze stichting zoekt naar mogelijkheden om gebruikers, bewoners, overheden en ondernemers duurzaam met de sociale en openbare ruimte te verbinden.

Website van Bitter en Zoet


Prijzen en beschikbaarheid:

Aanbieder(s)

Bitter en Zoet

Hospitaallaan 16

9341 AH Veenhuizen

Tel: +31 (0)592 385 002

E-mail: info@bitterenzoet.nl

Deel deze pagina

© Appelscha 2012 - 2019
X