Muziekmiddag in De Koele

Wanneer?

zondag 28 juli - zondag 28 juli

Locatie

Openluchttheater de Koele, Bosberg 3A Appelscha

Prijs

€ 10 (volwassenen) - Gratis (tot 12 jaar) (kinderen)

Categorie

Film en muziek

Over deze activiteit

Muziekmiddag in De Koele

Op de laatste zondagmiddag van juli geniet je van de lekkerste muziek tijdens de muziekmiddag in De Koele. Williamstown en Jaap Louwes, begeleid door De Losse Binde,  zorgen voor de muziek. 
 

Williamstown

Een mix van Friezen en Drenten die allemaal eerder hun sporen in de muziek al hebben verdiend. Dat is de vijfkoppige blues/rock formatie Williamstown Inc. De muzikanten van Williamstown Inc. spelen nummers van o.a. Joe Bonamassa, Walter Trout, Stevie Ray Vaughan en ZZ Top en wisselen dit af met minder bekend blueswerk. De goed in het gehoor liggende nummers  is de band op het lijf geschreven. Juist door de afwisseling in de nummerkeuze, een stevige basis en het mooie doorleefde stemgeluid van de zanger heeft Williamstown Inc. een ‘eigen’ klinkende sound.


Jaap Louwes

Sinds 1984 is de Friese Jaap Louwes in de weer met zijn ‘akoestyske rock & roll’. Niet alleen als troubadour met eigen liedjes, maar destijds ook als zanger van de bekende band Bricquebec (1986-1992). In 1995 verschijnt zijn eerste solo-cd Skobberdebonk met fraaie nummers als ‘Myn herder is myn rêder’ en ‘Oeral gelyk’. Zes jaar later volgt het album Fratsen met songs als ‘Bargetriennen’ en ‘De Doarwaarder’. Jaap is ook bekend als lid van de Fjouwer Fryske Trûbadoers, waar ook Doede Veerman, Piter Wilkens en Gurbe Douwstra bij horen. Het viertal heeft twee cd’s uitgebracht. In 2008 heeft Jaap meegewerkt aan het project ‘Cohen in het Fries’. Hij zingt hierbij ‘ Ljochtblauwe reinjas’, de Friese vertaling van Cohen’s song ‘Famous blue raincoat’. Jaap Louwes wordt begeleid door de band De Losse Binde.

Deel deze pagina

© Appelscha 2012 - 2019
X