Stellingen Festival

Wanneer?

zaterdag 14 september - zondag 15 september

Locatie

Boerestreek Appelscha

Prijs

gratis (volwassenen) - gratis (kinderen)

Categorie

Markten en braderieën

Over deze activiteit

Stellingen Festival

Een Middeleeuws fantasy festival in Appelscha

Het Stellingen Festival zal op 14 en 15 september weer de tenten opbouwen op de Boerestreek in Appelscha, die wordt omgetoverd tot een middeleeuws/fantasy-plein met muziek, straattheater, kampementen met oude ambachten, boogschieten, zwaardvechten met de Ridders van Friesland, marktkramen met handwerkproducten en lekkernijen uit vroeger tijden. In verschillende kampementen zullen ambachtslieden demonstraties geven en de bezoekers uitnodigen om het uitvoeren van deze ambachten ook zelf te ervaren. Aanwezig zijn o.a. een smid, papiermaker, leerbewerkers, wolbewerkers, wevers en boogschutters.

 

Maak kennis met de herderin en haar schapen, bekijk de potsen van de nar, en andere vreemde snuiters, maak kennis met het Vrijstatig Volkje, luister naar de muziek van Pekel, The Assassenachs, Sidaro, dans mee, en doe mee met de kinderprogramma's! Geniet van middeleeuwse hapjes, proef het het speciaal gebottelde VrijStaats Bier van middeleeuws recept!

 

De toegang is GRATIS
Zaterdag van 11.00 tot 22.30 uur.  
Zondag van 11.00 tot 17.00 uur.  

De Stellingwerven werden destijds bestuurd door 3 stellingen. Op zaterdagmiddag kunnen de kinderen weer de president van Vrijstaat de Stellingen kiezen uit drie kandidaten die door de bewoners van OlmenEs zijn uitgekozen: Sahra het paard, Gerbrig het kalf en Mieke de geit. Het is een festival met duurzaamheid hoog in het vaandel, de dranken worden daarom bijvoorbeeld in middeleeuwse mokken aangeboden. 
Je mag verkleed komen, graag zelfs! 

 

Het Stellingen Festival is mede mogelijk gemaakt door Het Fonds Ooststellingwerf, de Provincie Fryslân en het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Deel deze pagina

© Appelscha 2012 - 2019
X