Theaterdiner en theaterstuk 'Het oog wil ook wat'

Wanneer?

vrijdag 13 september - vrijdag 13 september

Locatie

Appelscha

Prijs

€ 42.50 (volwassenen) - € 42.50 (kinderen)

Categorie

Kunst en cultuur

Over deze activiteit

Als startschot voor het Stellingen Festival zal op vrijdagavond 13 september van 18.00 - 20.00 uur een uniek theaterdiner in een tent op de Boerestreek plaatsvinden! 
Het hierbij betrokken theatergezelschap Van Ravesteijn Theater & Events heeft speciaal voor de Vrijstaat de Stellingen een historisch theaterstuk gemaakt over een netelige kwestie die zich 500 jaar geleden afspeelde in de Stellingwerven. Het draaide hierbij om een huwelijk tussen een arme boerendochter en een rijke grietmanszoon.  Iedereen mag getuige zijn van dit huwelijk. Het huwelijksbed staat klaar op het plein om te "consumeren". Er wordt gegeten en gedronken en gevierd. Maar dan blijkt één beker met drank te zijn vergiftigd en valt de grietman, vlak voor het ja-woord, voor dood in het hemelbed. Zijn geest blijft onrustig en hij begint te spoken. Wie heeft dat op zijn geweten en waarom? Deze moordkomedie wordt tijdens een diner gespeeld en gezongen door acht acteurs van het gezelschap van Van Ravesteijn Theater uit Leeuwarden.

Ontrafel het mysterie

Na het diner, rond 20.00 uur,  krijgt het publiek de kans om als detective uit te vogelen wat de toedracht is van de moord en wie de dader is. De acht spelers stellen zich op in het bos en spelen elk een monoloog. Hierin zitten aanwijzingen voor de toedracht en de dader. Het publiek gaat op pad in het bos, gewapend met pen en papier, om naar de alibi's te luisteren. 
Hun bevindingen worden aan het eind beoordeeld door de aanwezige waarzegster. Het oordeel wordt geveld om 22.00 uur bij het hemelbed. De ontknoping is verrassend.  Wie lukt het om dit mysterie te ontrafelen tijdens deze middeleeuwse detective?

Arrangementen en reserveren 

Het theaterdiner, bestaande uit een heerlijke middeleeuwse driegangen maaltijd, wordt verzorgd door Hildenberg catering Appelscha. Kaarten zijn te bestellen bij vrijstaatdestellingen@gmail.com
De toegangsprijs voor het theaterdiner en het daarop volgende theaterstuk is € 42.50 per persoon. Bij het diner kan worden gekozen uit een wijnarrangement van € 12.50, een bierarrangement van € 9.-  met speciaal Vrijstaats Bier en een sap/fris/smaakwaterarrangement van € 7.50. Alle drie de arrangementen  bestaan uit 3 drankjes biologisch of lokaal.

Het daarop volgende theaterstuk (van 20.00 tot 22.00 uur) kan ook los van het theaterdiner worden bijgewoond voor € 10.-.
Kaartjes hiervoor kunnen ter plekke betaald worden of kunnen besteld worden bij vrijstaatdestellingen@gmail.com. Ook zijn kaartjes te koop bij TIP Appelscha.
Voor meer informatie zie: www.vrijstaatdestellingen.nl op de pagina Stellingen Festival 

Deel deze pagina

© Appelscha 2012 - 2019
X