Jelmer Mommers / Zondag in Le Brocope

Wanneer?

zondag 17 november - zondag 17 november

Locatie

Oosterwoldseweg 5 Oldeberkoop

Prijs

€ 5,00 (volwassenen) - nvt (kinderen)

Categorie

Kunst en cultuur

Over deze activiteit

Zondagmiddagcafé in Le Brocope: lezing Jelmer Mommers

Zondag 17 november opent correspondent Jelmer Mommers de serie Zondagen in Le Brocope met een lezing, waarbij wij gaan onderzoeken wat we zelf kunnen doen met betrekking tot het klimaat. Hoe we op een realistische manier de gevaren, die onze wereld bedreigen kunnen ombuigen en hoe we van onze wereld een steeds betere plek kunnen maken voor iedereen.

 

Jelmer Mommers (1987) schrijft voor De Correspondent over klimaatverandering. In 2017 haalde hij het wereldnieuws door een oude klimaatfilm van Shell opnieuw te onthullen. In 2018 maakte hij interne Shell-documenten openbaar, waarop de rechtszaak die Milieudefensie voert tegen het klimaatbeleid van Shell deels is gebaseerd. Als correspondent Klimaat & Energie onderzoekt Jelmer de oorzaken van de klimaatcrisis en onze toekomst op een steeds warmere aarde. Noem het constructieve onderzoeksjournalistiek: zowel nieuwsgierig naar problemen als naar oplossingen. 

 

Jelmer Mommers schreef het boek: ‘’Hoe gaan we dit uitleggen. Onze toekomst op een steeds warmer wordende aarde". Hij belicht beide scenario's: we gaan naar de knoppen versus we gaan er wat aan doen en profiteren daar allemaal van. Het is een uitdagende boodschap van iemand die weet waar hij over praat als het over de toekomst van onze planeet gaat.

 

Praktische informatie

  • Datum: Zondag 17 november 
  • Aanvang: 14.00 uur  
  • Entree: €  5,00
  • Locatie: Le Brocope, Oosterwoldseweg 5,Oldeberkoop.
  • Reserveren:  info@lebrocope.nl of bel Mara: 06 46 216 952

Deel deze pagina

© Appelscha 2012 - 2019
X