DVD over het leven van Antje van Praag-van der Veen

Wanneer?

zaterdag 27 januari - zaterdag 27 januari

Locatie

De Hoolten Klinte, Bosberg 1 Appelscha

Prijs

Leden € 1,00, niet-leden € 3,00 (volwassenen) - leden € 1,00, niet-leden € 3,00 (kinderen)

Categorie

Kunst en cultuur

Over deze activiteit

Zaterdag 27 januari wordt in de Hoolten Klinte de DVD "De zin van mijn leven" vertoond. Deze is gemaakt door At van Praag en gaat over zijn moeder Antje van Praag-van der Veen uit Appelscha, over haar strijd en die van haar generatie tegen armoede en onderdrukking. Een belangrijke rol in haar leven speelde de Tweede Wereldoorlog en de Duitse bezetting. Haar man Piet van Praag werd door de Duitsers gevangen genomen en ontsnapte door een wonder aan deportatie naar Duitsland. In het nu van de film zet Antje zich, zover binnen haar macht ligt, in voor de strijd tegen het opkomend fascisme.

At van Praag overleed op 26 oktober 1986. Hij was, mede onder invloed van zijn ouders, al vroeg politiek geïnteresseerd. Van Praags eerste filmproject was het maken van een film over de Leidse professor Bastiaans, die oorlogstrauma’s te lijf ging met LSD en andere moderne middelen. Begin jaren ‘60 maakte hij reportages over de fascistische jeugdbeweging in Portugal, over een herdenking van gevallen SS-ers in Duitsland.

De heer Chris Beuker verzorgt de inleiding, geeft een toelichting en zal eventuele vragen naar aanleiding van de DVD graag beantwoorden.

Deel deze pagina

© Appelscha 2012 - 2018
X