De dames Schumann

Wanneer?

zaterdag 16 november - zaterdag 16 november

Locatie

Oosterwoldseweg 5 Oldeberkoop

Prijs

€ 17,50 (volwassenen) - n.v.t. (kinderen)

Categorie

Kunst en cultuur

Over deze activiteit

De Dames Schumann

Sopraan Gea Passies en pianist Johanan Havinga zetten op zaterdag 16 november 2019 een aantrekkelijk en muzikaal zeer boeiend beeld van Clara Schumann en haar dochter Marie neer, waarbij er ruime aandacht is voor de historische context.

 

In deze voorstelling kijkt dochter Marie Schumann terug op het leven dat zij heeft geleid in dienst van haar beroemde moeder. Clara Schumann had een glansrijke internationale carrière als concertpianiste van ruim 60 jaar en droeg daarnaast de verantwoordelijkheid voor een gezin van zeven kinderen. Dochter Marie zingt liederen die door haar moeder zijn gecomponeerd. Ze vertelt over het leven in het gezin Schumann en over de tragedies waarmee het gezin werd geconfronteerd. Clara Schumann speelt in de voorstelling onder andere muziek van haar echtgenoot Robert Schumann, en van haar vriend Johannes Brahms.

 

Briljante uitvoerende kunstenaars zoals pianisten en zangers zinken naarmate de tijd vordert weg in de geschiedenis. Unieke scheppende kunstenaars zoals componisten en schrijvers krijgen steeds meer statuur naarmate de tijd verstrijkt. Daarom is het zo leerzaam en boeiend dat sopraan en wiskundelerares Gea Passies en filosoof en pianist Johanan Havinga de in haar tijd wereldberoemde concertpianiste Clara Wieck, vrouw van romantische componist Robert Schumann, uit de krochten van de geschiedenis tevoorschijn toverden.

 

Praktische informatie

  • Zaterdag 16 november 2019
  • Aanvang: 20.15 uur
  • Entree € 17,50
  • Locatie: Le Brocope, Oosterwoldseweg 5,Oldeberkoop.
  • Reserveren via info@lebrocope.nl of bel Mara: 06 46 216 952

Voorafgaand aan het concert kunt u deelnemen aan de table d'hôtes: een driegangen diner à 27,50 per persoon. 

Deel deze pagina

© Appelscha 2012 - 2019
X