Wildernisdag

Wanneer?

zondag 16 juni - zondag 16 juni

Locatie

Terwisscha 6a Appelscha

Prijs

- gratis (kinderen)

Categorie

Kinderen

Over deze activiteit

Kom naar de Wildernisdag

Welkom op de Wildernisdag! Deze dag staat volledig in het teken van wilde natuur, met tal van uitdagende activiteiten voor jong en oud. Leer bijvoorbeeld spoorzoeken, vuur maken, maak je eigen pijl-en-boog, ontdek wat je uit de natuur kan eten, doe mee aan de wildernistocht en nog veel meer! 

 

Natuurdetective Jac. P. Struiner

Wel eens gehoord van een natuurdetective? Tijdens de Wildernisdag ontdek je wat een natuurdetective allemaal doet! Jac. P. Struiner vertelt een bijzonder verhaal, omlijst met liedjes, over zijn detectivewerk en laat daarbij vol trots zijn aparte natuurvondsten zien. Wat denk je van botten, mummies, drollen, veren, schedels: hij heeft het allemaal. Wie eet wie, hoe, waarom en... mag dat zomaar allemaal?? Ja, dat mag! Dieren eten elkaar op, dat hoort er nou eenmaal bij in de natuur! Beetje zielig, maar wel leuk en spannend om te onderzoeken!

 

Doen & beleven

Samen met de Junior Rangers van het Nationaal Park Drents-Friese Wold mag je aan de slag met hutten bouwen, spoorzoeken en vuur maken. Met scouting de Biezenhutters kun je de lekkerste broodjes bakken en tegen een kleine vergoeding kan er een eigen insectenhotel gemaakt worden. En hoe zou het zijn om geblinddoekt door het bos te lopen, durf jij het aan? De dag wordt muzikaal omlijst door Bert van Haar met natuurliedjes.

 

Op stap met de boswachter

Naast deze activiteiten kan je ieder uur mee met een korte wildernisexcursie in het Nationaal Park. De boswachter van Staatsbosbeheer vertelt je onderweg over de wilde natuur in Nationaal Park Drents-Friese Wold.

 

Toegang is gratis.

Deel deze pagina

© Appelscha 2012 - 2019
X