Beleef de boerderij!

Wanneer?

donderdag 08 augustus - donderdag 08 augustus

Locatie

Weperpolder 13 Oosterwolde

Prijs

€ 5,- (volwassenen) - € 5,- (t/m 2 jaar gratis) (kinderen)

Categorie

Kinderen

Over deze activiteit

De zomervakantie staat voor de deur, dat betekent dat er weer rondleidingen worden gegeven op boerderij Nieuw Weper in Oosterwolde. Zou je ook wel eens willen weten, wat een koe eet, hoeveel melk ze geeft, of waarom kalfjes van die gele oorbellen in krijgen? Of ben je nieuwsgierig hoe koeien worden gemolken? Kom dan naar boerderij Nieuw Weper! Vanaf 18 juli t/m 22 augustus organiseert de familie van Daatselaar, elke donderdag om 10.30 uur een rondleiding op hun boerderij aan de Weperpolder 13, te Oosterwolde.

 

Rondleiding

Met de rondleiding wordt er een ronde gemaakt langs alle dieren, van jong tot oud en ook een kijkje in de melkstal hoort erbij. Onderweg wordt uitleg gegeven over de dieren en de werkzaamheden op de boerderij.  Voor de kinderen die zich een ochtend écht boer of boerin willen voelen zijn er overalls en laarzen beschikbaar én ze mogen helpen om dieren te voeren. Natuurlijk krijgt iedereen na afloop een beker heerlijke zuivel. De rondleiding duurt ongeveer 1,5 uur en kost € 5,- pp (kinderen t/m 2 jaar gratis). Aanmelden is niet nodig.

Voor groepen vanaf 10 personen is het mogelijk om op andere dagen en tijdstippen af te spreken. Naast rondleidingen verzorgt de familie Van Daatselaar ook melkclinics, creatieve workshops en boerderijlessen voor het basisonderwijs. Kijk voor meer informatie op de website www.nieuwweper.nl.

Deel deze pagina

© Appelscha 2012 - 2019
X