Culinair Erfgoed Diner - augustus 2019

Wanneer?

zondag 18 augustus - zondag 18 augustus

Locatie

Hospitaallaan 48 Veenhuizen

Prijs

€ 77,50 (volwassenen) -

Categorie

Eten en drinken

Over deze activiteit

Culinair Erfgoed Diner in Veenhuizen I 18 augustus

Na het grote succes van vorig jaar zijn de Culinaire Erfgoed Diners, georganiseerd door restaurant Bitter en Zoet, terug! Van mei tot en met september 2019 geniet je van hele bijzondere diners op onverwachte locaties. 

 

Erfgoed Diner I Onvergetelijke groenten 

Tijdens dit vierde Culinair Erfgoed Diner gaan we ons verdiepen in de technieken die werden gebruikt om voedsel langer houdbaar te maken, zonder gebruik van een koelkast. En als we het over groenten hebben, dan brengen we natuurlijk een bezoek aan onze buren, De Tuinen van Weldadigheid, die een hele tuin vol onvergetelijke groenten hebben.

In de Koloniën van Weldadigheid was de zelfvoorzienendheid van de kolonisten zeer belangrijk. In de vrije koloniën hadden de vrijboeren een eigen moestuin. In de onvrije was er een grote gemeenschappelijke moestuin, waar de verpleegden op werden tewerkgesteld.
De groenten die in de zomer werden geoogst moesten lang mee, want in de winter was er minder tot geen verse groenten van de tuin. Dus werd de groenten uit de oogsten van augustus/september geconserveerd, geweckt of gefermenteerd.

We beginnen om 15.00 uur met een ontvangst en dan ontvouwt het programma zich vanzelf. De avond eindigt na het diner rond 20.30 uur.

Ieder diner wordt ingeleid en omlijst met bijzondere verhalen van deskundigen op het gebied van de Koloniën van Weldadigheid en de culinaire geschiedenis van deze omgeving. De originele schaftlijst van de Maatschappij van Weldadigheid dient als leidraad voor het menu. De gerechten op je bord zijn verrassend, modern en smaakvol, met gebruikmaking van lokale producten en een knipoog naar het verleden.

Prijs per persoon € 77,50. Geheel verzorgd, inclusief viergangendiner, dranken en interactief middagprogramma met o.a. rondleidingen en verhalen.

 

Reserveer hier het Culinair Erfgoed Diner

Deel deze pagina

© Appelscha 2012 - 2019
X