Culinair Erfgoed Diner, in het Koloniekerkje

Wanneer?

zondag 16 september - zondag 16 september

Locatie

Kon. Wilhelminalaan 53 Wilhelminaoord

Prijs

49,50 (volwassenen) - 49,50 (kinderen)

Categorie

Bijzondere dagen

Over deze activiteit

Beleef 200 jaar Koloniën op je bord

In het kader van 200 jaar Koloniën van Weldadigheid organiseert Bitter en Zoet van mei t/m september 2018 iedere maand een culinair erfgoed diner. Met een wisselend culinair thema gerelateerd aan de bijzondere historie van de koloniën. Verrassend, modern en smaakvol, met gebruikmaking van lokale producten en een knipoog naar het verleden. De diners vinden telkens op een andere locatie plaats om onze gasten met zoveel mogelijk aspecten van de Koloniën in aanraking te laten komen.

Tijdens dit alweer laatste Culinaire Erfgoed Diner ben je te gast in het Koloniekerkje in Wilhelminaoord waar Bitter en Zoet je verrast met exotische geuren en smaken.
We beginnen deze middag rond 15.00uur.
Rond 15.45 uur gaan we aan boord van de kolonietram die ons rijdt door Frederiksoord en Wilhelminaoord. Tijdens deze rit hoor je alles over de bijzondere historie van deze twee koloniën. 

Rond de klok van 17.00 ben je weer terug en staat er een een drankje voor je klaar met een lokale borrelplank.
Om 18.00 uur begeven we ons richting de kerk om aan tafel te gaan voor dit culinair erfgoed diner met Javaans/Surinaamse invloeden. 

Ieder diner wordt ingeleid en omlijst met bijzondere verhalen van deskundigen op het gebied van de Koloniën van Weldadigheid en de culinaire geschiedenis van deze omgeving.
De originele schaftlijst van de Maatschappij van Weldadigheid dient als leidraad voor het menu. De gerechten op uw bord zijn verrassend, modern en smaakvol,
met gebruikmaking van lokale producten en een knipoog naar het verleden.

Voor € 49,50 per persoon geniet u van een uitgebreid 4 gangen diner, amuse en aperitief (incl. rondleiding)
Bijpassende wijnen en/of bieren à € 16,- p.p.

Reserveren via www.bitterenzoet.nl/erfgoed-diners

Volg Erfgoed Diner ook op Facebook voor de laatste info!

 

 

Deel deze pagina

© Appelscha 2012 - 2018
X