Culinair Erfgoed Diner, Bitter en Zoet meets Tuinen van Weldadigheid

Wanneer?

zondag 22 juli - zondag 22 juli

Locatie

Hospitaallaan 16 Veenhuizen

Prijs

49,50 (volwassenen) - 49,50 (kinderen)

Categorie

Eten en drinken

Over deze activiteit

Beleef 200 jaar Koloniën op je bord

In het kader van 200 jaar Koloniën van Weldadigheid organiseren we van mei t/m september 2018 iedere maand een culinair erfgoed diner.  Met een wisselend culinair thema gerelateerd aan de bijzondere historie van de koloniën. Verrassend, modern en smaakvol, met gebruikmaking van lokale producten en een knipoog naar het verleden. De diners vinden telkens op een andere locatie plaats om onze gasten met zoveel mogelijk aspecten van de Koloniën in aanraking te laten komen.

Tijdens dit derde Culinaire Erfgoed Diner zijn we te gast bij onze buren: de Tuinen van Weldadigheid. We beginnen om 15.00 uur met een ontvangst bij Bitter en Zoet en rond de klok van 15.30 wandelen we naar de Tuinen. Daar krijgen we een rondleiding en uitgebreide toelichting en uitleg over de teelt van aardappels, prei en peulvruchten. Een belangrijk onderdeel van het voedsel voor paupers en kolonisten.
De producten uit de tuin vindt u daarna, smakelijk bereid, terug op uw bord tijdens het diner in de boomgaard van Bitter en Zoet.

Ieder diner wordt ingeleid en omlijst met bijzondere verhalen van deskundigen op het gebied van de Koloniën van Weldadigheid en de culinaire geschiedenis van deze omgeving. De originele schaftlijst van de Maatschappij van Weldadigheid dient als leidraad voor het menu. De gerechten op uw bord zijn verrassend, modern en smaakvol, met gebruikmaking van lokale producten en een knipoog naar het verleden.

Voor € 49,50 per persoon geniet u van een uitgebreid 4 gangen diner, amuse en aperitief (incl. rondleiding)
Bijpassende wijnen en/of bieren à € 16,- p.p.

Reserveren via www.bitterenzoet.nl/erfgoed-diners

Volg Erfgoed Diner ook op Facebook voor de laatste info!

 

 

Deel deze pagina

© Appelscha 2012 - 2019
X